Verzekering Scooter 🛵 | Prijs Vergelijken | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Kom alles te weten over de Verzekering van je Scooter

 • check-circle
  Alles weten over de Scooterverzekering
 • check-circle
  Vind een Scooterverzekering in 1 minuut !

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar een Verzekering voor je Scooter ? 📊 Vergelijk Scooterverzekeringen en maak een Simulatie ! Voor Alle Scooters van 50 cc tot 125 cc en meer

Ben je op zoek naar een verzekering voor je scooter van 125 cc ? Of heb je een verzekering nodig voor je scooter van 50 cc ? Met Seraphin kan je online scooterverzekeringen vergelijken en afsluiten zonder uit je zetel te komen!

Als digitale verzekeringsmakelaar kunnen wij onafhankelijk advies geven en de verzekering zoeken die het best bij je past!

De Verzekering van je Scooter: Het Verschil tussen 50cc en 125cc

Er bestaat een groot verschil in scooters. De scooters worden op gedeeld in drie verschillende klassen.

 1. Scooters klasse A: Je mag met deze scooters rijden zonder rijbewijs. Ze hebben een maximaal vermogen van 50cc of een elektrische motor. De maximale snelheid van een scooter klasse A is 25km/u.
 2. Scooters klasse B: Voor deze scooters heb je een rijbewijs AM nodig. Je mag deze scooters besturen vanaf 16 jaar op voorwaarde dat je geen passagier meeneemt (Dat mag pas vanaf 18jaar). Ze hebben een cilinderinhoud van maximaal 50cc en een maximale snelheid van 45 km/u.
 3. Scooters van 125 cc of meer: Voor scooters van 125cc heb je een rijbewijs A1 nodig. Voor alles scooters en motors met een hogere cilinderinhoud heb je een rijbewijs A2 nodig.

Wat is de Prijs van een Verzekering voor een Scooter van 125cc ?

De prijs voor het verzekeren van je motor of scooter van 125cc hangt af van de waarborgen die je afsluit in je verzekering. Er zijn 5 verschillende waarborgen die elke een specifieke dekking (bescherming) geven tegen bepaalde risico's:

 • De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering: Deze verzekering is in België wettelijk verplicht voor alle scooters. Ze komt tussen in geval van schade aan derden. Dit wil zeggen dat ze alle kosten op zich gaat nemen voor de schade die je veroorzaakt aan de tegenpartij tijdens een ongeval waarbij je in fout bent.
 • De rechtsbijstand : Deze waarborg is niet verplicht maar wel sterk aangeraden door Seraphin. Het betaalt alle kosten die noodzakelijk kunnen zijn in geval van geschil over de verantwoordelijkheid van het ongeval. De rechtsbijstand gaat ook tussenkomen als je het niet eens bent met de uitgevoerde expertise en zal de kosten van de tegenexpertise betalen.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg verzekert de lichamelijke schade die je kan oplopen tijdens het besturen van je scooter. Alle medische kosten na een ongeval gaan betaald worden door de bestuurdersverzekering. Mocht er permanente arbeidsongeschiktheid optreden, zal de bestuurdersverzekering ook een deel vergoeden.
 • Bijstand: Deze waarborg zal de kosten dekken wanneer je in panne valt met je scooter. Het is een waarborg voor een snelle depannage.
 • De omniumverzekering: De omnium wordt aangeraden als je een nieuwe scooter wilt verzekeren. Deze waarborg betaalt de materiële schade aan je scooter. Er zijn twee verschillende omnium verzekeringen. De mini omnium die de schade dekt door brand, natuurrampen, glasbreuk of een botsing met een dier. En de full omnium die de mini omnium aanvult met de schade die veroorzaakt kan worden door diefstal of poging tot diefstal.

Mijn Nieuwe Scooter is Verzekerd: Hoe Schrijf ik deze nu In ?

Bij Seraphin is dit heel gemakkelijk. Als je een nieuwe scooter verzekert via Seraphin, gaan wij ervoor zorgen dat je scooter ingeschreven wordt. Wij regelen dit online via de DIV en zorgen dat de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs verzonden worden naar het adres dat jij opgeeft.

Tweedehands voertuigen kunnen we jammer genoeg niet online inschrijven. Hiervoor zal je zelf langs moeten gaan bij de DIV met een aanvraag tot inschrijving en een certificaat dat je van ons krijgt als je verzekerd bent.

Een Goedkope Verzekering voor je Scooter

Bij Seraphin bieden we je een scooterverzekeringen van een vijftiental verzekeringsmaatschappijen aan. De prijs varieert van de waarborgen die je zelf kiest en de verzekeringsmaatschappij die je selecteert.

Maak een simulatie met Seraphin en je ontvangt een offerte voor de scooter die je wilt verzekeren. Als je nog vragen hebt over een scooterverzekering kan je ook altijd contact opnemen met een van de adviseurs van Seraphin.

Hoe kan je Veilig Rijden op je Scooter ?

Scooters worden steeds populairder in de belgische steden. Maar als je jezelf verplaatst met een scooter moet je altijd volgende documenten bij je hebben:

 • Je identiteitskaart.
 • Je rijbewijs (AM als je met een brommer klasse B rijdt).
 • Je groene kaart (certificaat dat je verzekerd bent).

Het is verplicht altijd een helm te dragen wanneer je de scooter bestuurt. Dit geldt ook voor een scooter van klasse A waarvoor je geen rijbewijs nodig hebt!

 

In België is het verplicht je scooter te verzekeren. Je kan de burgerlijke aansprakelijkheid aanvullen met andere waarborgen afhankelijk van de risico's waartegen je jezelf wilt beschermen. Met Seraphin vergelijk je snel verzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen en vind je de verzekering die bij jou past!

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

SERAPHIN is de ideale verzekeraar als je geen fan bent van administratie! Dankzij een simulatie verkrijg je snel een voorstel voor 3 verzekeringsproducten met een duidelijke vergelijking. Zonder een papier te !

Agathe P.
Anouk
Apothekeres