Seraphin
Vraag een offerte

Je zoekt een Motorverzekering Simulatie? Seraphin helpt je Eenvoudig en Snel

 • check-circle
  Gratis Simulatie en Offerte
 • check-circle
  Een van de Beste Motorverzekeringen op de markt

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Maak een Simulatie van jouw Motorverzekering Online! Krijg een Gratis Offerte en Onafhankelijk Advies

Je zoekt een verzekering voor jouw motor? Seraphin is als verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in motorverzekeringen. Wij leggen je de motorverzekering uit zodat je de juiste keuze kan maken.

Je kan nu een simulatie van jouw motorverzekering maken en alle informatie vinden die je nodig hebt om jouw motor te verzekeren.

Waarom Online een Simulatie maken voor jouw Motorverzekering?

Dankzij de digitalisering van onze diensten krijg je in minder dan 1 minuut de prijs voor een motorverzekering. Beantwoord slechts 8 vragen voor een simulatie van jouw motorverzekering. Je ontvangt direct een offerte per mail.

Seraphin is een expert in motorverzekeringen en staat altijd beschikbaar voor al je vragen in verband met de simulatie van jouw motorverzekering in Belgiƫ. Wij zijn er om je een goed beeld te geven over je motorverzekering zodat je veilig de weg op kan!

Een Motorverzekering Simulatie: 3 Redenen om het te doen!

We zoeken steeds vaker online een offerte voor een motorverzekering. Er zijn drie redenen waarom je een simulatie online zou moeten doen:

 1. De prijs van je motorverzekering kan elk jaar wijzigen. Verzekeraars hebben de gewoonte de prijs van jouw motorverzekering te wijzigen afhankelijk van je schadeverleden. Zo kan je ieder jaar zoeken naar een goedkopere verzekering voor jouw motor.
 2. Er zijn in Belgiƫ een twintigtal verzekeraars op de markt voor motorverzekeringen. Het is onmogelijk om voor elke verzekeraar een online simulatie te maken.
 3. Verzekeringsmaatschappijen wijzigen na verloop van tijd hun algemene voorwaarden. Soms zijn de veranderingen miniem, maar kan je toch beter gedekt zijn bij een andere verzekeraar aan dezelfde prijs.

De Motorverzekering: Een Specialiteit van Seraphin

Bij Seraphin is de prijs onafhankelijk van het vermogen van de motor maar enkel van de leeftijd. Je hoeft dus niet meer teveel te betalen voor je motorverzekering in Belgiƫ.

Seraphin heeft met partnerverzekeraars de motorverzekering vernieuwd. Ze biedt een verzekering aan die zich niet baseert op het vermogen van een motor. De reden hiervoor is eenvoudig: het risico op schade is niet afhankelijk van het vermogen. Een prijs baseren op het vermogen van de motor is een probleem voor motorrijders met grote motoren. Er wordt geen rekening gehouden met de snelheid, de leeftijd en de ervaring. Daarom biedt Seraphin dezelfde prijs voor een motor vanaf 125 cc als je ouder bent dan 30 jaar.

Wat staat er in de Offerte van een Motorverzekering?

Als je bij Seraphin een simulatie maakt voor jouw motorverzekering dan krijg je een gepersonaliseerde offerte zonder aankoop verplichting. Deze offerte bestaat uit:

 • De prijs die wij aanbieden voor de waarborgen die je wilt afsluiten.
 • De uitgebreide details van je dekkingen.

Weet dat sommige waarborgen wegens je leeftijd en je motor niet beschikbaar kunnen zijn.

Je kan een offerte ontvangen per mail, of contact opnemen met Ć©Ć©n van onze adviseurs op het nummer +32 808 14 00. Je kan ook gratis een afspraak maken met Ć©Ć©n van onze experts en je laten bellen op een moment naar keuze.

Van Simulatie tot Motorverzekeringscontract

Als je een simulatie maakt voor jouw motorverzekering, zal je per mail een vrijblijvende offerte ontvangen. Je kan voor deze offerte een verzekeringscontract aanvragen. Wij zullen hiervoor de volgende gegevens nodig hebben:

 • Een formulier dat je kan invullen op de site van Seraphin. Je wordt daarna uitgenodigd je verzekering te betalen. Na de betaling zal je een tijdelijke groene kaart ontvangen.
 • De noodzakelijke documenten voor een motorverzekering. Je kan hiervan een scan of een foto sturen per mail.

Van Motorverzekeringscontract tot Nummerplaat

Nadat je verzekeringscontract is afgesloten moet je motor ingeschreven worden. Dit kan op twee manieren gebeuren:

 • Een nieuwe motor: Wij zullen jouw motor online inschrijven en je zal de volgende dag je nummerplaat ontvangen per post (Vergeet niet dat je bij ontvangst van je nummerplaat ā‚¬ 30 zal moeten betalen aan de postbode). Je hoeft zelf dus niets te doen.
 • Een tweedehandsmotor: Het is niet mogelijk een tweedehands motor online in te schrijven. Je zal zelf naar de DIV moeten gaan om je motor in te schrijven en een nieuwe nummerplaat en inschrijvingsbewijs te krijgen.

Wa zijn de noodzakelijke documenten voor een Motorverzekeringscontract?

Wij hebben de volgende documenten nodig om een motorverzekeringscontract op te stellen:

 • De identiteitskaart.
 • Het rijbewijs.
 • Het inschrijvingsbewijs( ook grijze kaart genaamd) als je motor al ingeschreven is. Voor een nieuwe motor zullen we de aanvraag tot inschrijving nodig hebben (roze formulier) dat voorzien wordt door de garage.
 • Een factuur van de motor en het aankoopbewijs van een alarm als je een omnium wilt afsluiten.
 • Als je een omnium afsluit kan er soms gevraagd worden enkele foto's te nemen van jouw motor.

Een Simulatie die 5 Waarborgen voor een Motorverzekering Vergelijkt

Als verzekeringsmakelaar heeft Seraphin de optie een motorverzekering op verschillende manieren te vergelijken. Omdat wij ons niet focussen op Ć©Ć©n product kunnen we op maat motorverzekeringen voorstellen. In het algemeen zijn er 5 manieren waarop je jezelf kan beschermen:

 • De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering: Deze waarborg dekt de schade die je aan derden veroorzaakt. Elke motor op de openbare weg is verplicht een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering te hebben.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is sterk aangeraden voor motorrijders. Het dekt de lichamelijke schade na een ongeval.
 • De rechtsbijstand : Deze waarborg komt tussen als er een geschil is tussen jezelf en een tegenpartij. Het betaalt de verschillende kosten die gepaard gaan met een juridische betwisting zoals de honoraria van advocaten, de gerechtskosten enz. Het is de verzekering voor een goed schadebeheer, zeker in geval van een ongeval met een buitenlands voertuig.
 • De omniumverzekering: Deze waarborg dekt de materiĆ«le schade aan je voertuig zoals brand, een aanrijding met een dier, diefstal enz.
 • De bijstandverzekering: Deze waarborg komt tussen in geval van pech. Het betaalt de pechverhelping en als jouw voertuig getakeld moet worden.

Gratis Simulatie en Offerte voor een Motorverzekering

Doe snel een simulatie voor een offerte voor jouw motorverzekering. Het is eenvoudig en snel!

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Ik was aangenaam verast door de efficiƫntie van deze verzekeringsmakelaar. In minder dan 24u hebben ze mijn probleem opgelost. Het is een dynamisch en sympathiek team. Bravo en nog eens dank u !

Agathe P.
Marieke
Lerares