Als Uw Verzekeringen op een plaats, online & gratis | Seraphin.be

Uw verzekeringen in één oogopslag, Het is eenvoudig en gratis met Seraphin

Vindt eindelijk al uw verzekeringen op dezelfde plaats

Onvang duidelijke uitleg over uw bescherming

Houdt een overzicht over uw budget, jaar na jaar


Maak uw Seraphin kluis aan

Ze praten over ons

Met Seraphin U ontvangt

Al uw contracten in één oogopslag

Vindt al uw contracten in uw persoonlijk Seraphin account, in alle eenvoud. Gedaan met het papierwerk !

Een analyse van uw nodige verzekeringen

Wij analyseren u situatie en raden u de verzekeringen aan waarvan u er meer nodig heeft

Experten om u te helpen

Als u kiest voor Seraphin als makelaar, kan u rekenen op de experts om u te helpen met het aangeven van een ongeval en u te verdedigen in het geval van schade

Een vermindering van uw facturen

Als u kiest voor Seraphin als makelaar, analyseren wij of er geen beter contract bestaat op de markt ! Wij vinden voor u een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Wacht niet meer, het is gratis !

Verder gaan: kies Seraphin als makelaar

 • Waarom mijn contracten overdragen aan Seraphin?

  Wat zijn de voordelen van mijn contracten over te dragen aan Seraphin ?

  Door uw contracten over te dragen, wordt Seraphin uw nieuwe makelaar. Er zijn verschillende redenen om dergelijke stap te zetten:

  • U centraliseert al uw contracten op een plaats: geen papierwerk noch rompslomp meer om uw contracten terug te vinden.
  • Elk jaar laten we de aanbiedingen van verschillende maatschappijen concurreren om zo de beste prijs te bekomen zonder de kwaliteit van uw dekking te beschadigen.
  • U profiteert van eengrondige analyse van uw contracten door de experts van Seraphin. Wij helpen u uw dubbele verzekeringen alsook de gaten in uw dekking te verwijderen.
  • U Profiteer van het toezicht en de adviezen van de experts van Seraphin om uw verzekeringen te beheren. In geval van schade, geniet u van een volledige en efficiënte assistentie

  Hoe kunt u de 10% korting op mijn contract bieden die u belooft ?

  Bij Seraphin wordt er alles aan gedaan om overbodige kosten te vermijden:

  • Als onafhankelijke makelaar, partner van meer dan een vijftiental gerenommeerde verzekeraars, vergelijken wij de prijsverschillen tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen om u de dekking te bieden die bij u past.
  • Alsook zorgen we ervoor dat u geen dubbele verzekeringen noch nutteloze waarborgen heeft.
  Resultaat, door uw contracten over te dragen aan Seraphin, bespaart u 10% op uw verzekeringsbudget.

  Waarom zijn er prijsverschillen tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen ?

  Iedere verzekeraar bezit zijn eigen segmentatiecriteria, klantenprofielen waaraan ze een specifiek tarief toekent. Er is dus noodzakelijkerwijs een maatschappij die bij u past.

  Wanneer ga ik profiteren van, de door Seraphin beloofde, vermindering van mijn budget ?

  Op de volgende verjaardag van de vervaldatum van uw verzekeringscontract, profiteert u van een 10% vermindering van uw verzekeringsbudget. Als de verjaardag minder dan drie maand na uw overdracht optreedt, profiteert u het volgende jaar van de korting. Dit is bij wet verplicht.

 • Hoe werkt de overdracht?

  Wat betekent het een contract over te dragen aan Seraphin ?

  Dit betekent dat wij uw nieuwe verzekeringsmakelaar worden. U heeft dus toegang tot alle voordelen van Seraphin.

  Wanneer wordt Seraphin mijn nieuwe makelaar ?

  Het duurt meestal een week voordat Seraphin officieel uw nieuwe makelaar wordt, de tijd waarin de verzekeringsmaatschappij de aanvraag tot verandering van tussenpersoon behandelt.

  Wat gebeurt er eenmaal ik mijn contract aan Seraphin heb overgedragen ?

  • Zodra u het verzoek tot overdracht van het contract getekend hebt, zenden wij dit naar de verzekeringsmaatschappij die de verandering van tussenpersoon behandelt. Dit is het moment waarop wij officieel uw makelaar worden.
  • Wij ontvangen vervolgens een kopie van uw contracten binnen de 15 dagen, welke wij onmiddellijk toevoegen aan u veilige verzekeringskluis. U zult dus toegang hebben tot al uw verzekeringen op één plaats en u kan gebruik maken van de diensten van uw makelaar, Seraphin.
  • De maatschappij zal u vervolgens een brief sturen die zal bevestigen dat Seraphin uw nieuwe makelaar is geworden.
  • Uiteindelijk, rest er u enkel nog het tekenen van de informatieplicht, een wettelijk document opgelegd door de FMSA, de autoriteit die de financiële markt controleert.

 • Praktische vragen

  Hoe het nummer van mijn verzekeringscontract vinden ?

  U vindt het nummer van uw contract helemaal bovenaan op het verzekeringscontract. Let er op niet uw contract te verwarren met de algemene voorwaarden die meestal veel langer zijn. Uw verzekeringscontract is meestal 1 tot 2 pagina's.

  Ik kan mijn overdracht niet afronden, wat te doen ?

  Contacteer ons ofwel via chat, ofwel per mail op het adres: [email protected], ofwel belt u ons op +32 2 808 11 78, wij zullen u helpen met uw verzoek.

  Moet ik mijn makelaar consulteren alvorens mijn contracten aan u over te dragen ?

  Dat is niet noodzakelijk. Het zal worden meegedeeld aan de verzekeringsmaatschappij dat u voor Seraphin gekozen heeft als nieuwe makelaar.

 • Welke verzekeringen overdragen ?

  Wat zijn de verzekeringen die ik kan overdragen ?

  • Alle verzekeringen afgesloten door een makelaar als tussenpersoon kunnen worden overgedragen aan Seraphin.
  • De verzekeringen afgesloten direct bij een verzekeraar of bij een bank kunnen niet worden overgedragen want ze werken niet met verzekeringsmakelaars.

  Hoeveel contracten kan ik overdragen aan Seraphin ?

  Zoveel u wilt. Meerdere contracten overdragen aan Seraphin staat u toe te profiteren van de globale visie van onze experten op uw contracten. Wij kunnen u dus aanbiedingen voorstellen die echt bij u passen.

  Ik ben beheerder van een bedrijf. Kan ik ook de contracten van mijn bedrijf overdragen aan Seraphin ?

  Ja. Of het nu gaat om uw privé contracten of de contracten van uw bedrijf, kunt u ze zonder problemen overdragen aan Seraphin.

  Kan ik de verzekering van mijn bedrijfswagen overdragen ?

  • Als het gaat over een bedrijfswagen van het bedrijf waarvan u de administratieve beheerder bent, kunt u het contract overdragen aan Seraphin.
  • Als het gaat over een bedrijfswagen van een bedrijf dat u te werk stelt, moet u bevoegd zijn het verzekeringscontract over te dragen. Informeer u bij uw bedrijf om deze toelating te bekomen.

  Kan ik de verzekeringen met betrekking tot mijn hypotheek overdragen aan Seraphin?

  Niets belet u de verzekeringscontracten met betrekking tot u hypothecair krediet aan ons over te dragen. Echter bepalen banken vaak dat de verplaatsing van uw contract naar een makelaar leidt tot een verlies in vermindering toegepast op uw rente. Deze illegale praktijk is helaas gebruikelijk.

  Kan ik een contract overdragen met betrekking tot mijn pensioen ?

  • Als uw contract is opgesteld bij een verzekeringsmaatschappij, kunt u dat doen. Onze experten zullen de kwaliteit van uw dekking en uw aanvullende waarborgen controleren.
  • Als uw contract bij een bank is opgesteld: Zal het niet mogelijk zijn uw contract over te dragen aan Seraphin. Twijfel niet ons te contacteren om u hieromtrent te laten helpen.

Uw online verzekeringen, in alle veiligheid

Uw vertrouwen is zeer belangrijk voor ons. Daarom hanteren wij de hoogste veiligheidsstandaarden om uw gegevens te beschermen, in aanvulling tot het voldoen de huidige wettelijke eisen.

Wij vertrouwen op de certificaten van technologische partners: Amazon AWS voor de opslag van uw gegevens (ISO 27001), Yousign voor de online handtekening (eIDAS, ANSSI), et Stripe voor de betalingen (PCI L1).