Autoverzekering 2 Bestuurders 🚗 | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Hoe vind ik een Autoverzekering voor 2 Bestuurders ?

 • check-circle
  1 Autoverzekering 2 Bestuurders
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in ÊÊn Minuut

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

🔎 Wil je een Autoverzekering voor 2 personen Afsluiten? Seraphin legt je uit hoe Bereken je Autoverzekering en Vergelijk met Seraphin

Wil je een autoverzekering afsluiten voor de auto die je met je partner deelt? Of heeft je zoon/dochter juist een rijbewijs gehaald en wilt deze ook je auto gebruiken? Seraphin geeft je meer uitleg over je autoverzekering als je de auto deelt met iemand anders.

Wil je een autoverzekering berekenen? Dan ben je ook op de juiste plaats. Maak een simulatie met Seraphin en vind de autoverzekering die het best bij je past aan de beste prijs.

Een Autoverzekering voor meerdere Bestuurders

Ben je niet de enige persoon die met je auto rijdt? Dit gebeurt wel vaker. Het is belangrijk de juiste gegevens door te geven aan je verzekeringsmaatschappij. Vermeld altijd de voornaamste bestuurder van een autoverzekering en de bijkomende bestuurders die regelmatig de auto gebruiken.

Wie is de hoofdbestuurder van mijn Autoverzekering ?

De autoverzekering staat op de naam van de hoofdbestuurder. Dit is de voornaamste bestuurder van de auto. De auto staat meestal ook op naam van de hoofdbestuurder maar dit is niet noodzakelijk. Het is altijd belangrijk dat de voornaamste bestuurder aangegeven wordt bij de verzekeraar.

Moet ik de Bijkomende Bestuurders voor mijn Autoverzekering opgeven ?

Dit hangt af van je autoverzekering. De meeste verzekeringsmaatschappijen staan toe je auto uit te lenen aan derden (Bv. Een bob-bestuurder). Als je juist verzekerd wilt zijn is het belangrijk de regelmatige bestuurders aan te geven in je autoverzekering.

Wat is een regelmatige bestuurder?

Elke verzekeringsmaatschappij heeft haar eigen criteria voor een regelmatige bestuurder. Bespreek dit zeker met je verzekeraar of je verzekeringsmakelaar. Vaak wordt de partner opgegeven als regelmatige bestuurder als deze het voertuig ook bestuurt. De zoon/dochter die wekelijks of enkele keren per maand met de auto rijdt, kan je best ook opgeven als regelmatige bestuurder. Dit kan soms de premie verhogen. Maar als je zoon/dochter later zelf een autoverzekering wilt afsluiten kan hij/zij wel al een schadeverleden voorleggen wat een goedkopere autoverzekeringspremie kan opleveren.

Het is belangrijk de juiste bijkomende bestuurders op te geven. Dit zorgt ervoor dat de regelmatige bestuurder ook goed gedekt zal zijn in geval van schade.

Een Autoverzekering op twee namen: Wat is de Premie ?

Net zoals een autoverzekering op 1 naam zal een autoverzekering op 2 namen afhangen van enkele factoren. In dit geval wordt er ook rekening gehouden met de bijkomende bestuurders. Als de tweede bestuurder een jonge bestuurder is kan de premie lichtjes verhogen. In het algemeen hangt de premie van je autoverzekering af van:

 • Je leeftijd
 • Je woonplaats
 • Het merk en model van je auto
 • Het vermogen van je auto
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • De waarborgen die je wilt opnemen
 • Het schadeverleden van jou en de bijkomende bestuurders (aantal jaar dat je een definitief rijbewijs hebt en het aantal ongevallen dat je hebt gehad in de laatste 2 jaar)

Benieuwd naar de premie voor jouw autoverzekering?

Hoe maak ik een Simulatie voor een Autoverzekering voor meerdere bestuurders

Je kan als voornaamste bestuurder een simulatie maken voor je autoverzekering bij Seraphin. Wij stellen slechts 6 vragen en gaan al op zoek naar verschillende offertes die passen bij jouw profiel.

Deze offertes kan je achteraf nog verfijnen. Zo kan je nog bijkomende kortingen verkrijgen voor je autoverzekering.

Om de bijkomende bestuurders op te nemen, raden we aan contact op te nemen met een van onze adviseurs. Zij kunnen je meer informatie geven over de autoverzekering voor meerdere bestuurders. Je kan een van onze verzekeringsexperts contacteren op het nummer +32 2 808 11 78 of per mail op [email protected] Word je liever gebeld op een moment dat jou past? Maak dan een afspraak met een adviseur!

 

Het is mogelijk om meerdere bestuurders op te nemen in je autoverzekering. Het is belangrijk om elke persoon die regelmatig met je auto rijdt door te geven aan je verzekeraar. Zo ben je zeker dat iedere bestuurder van je auto goed gedekt is.

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

Zeer reactieve maatschappij, snelle behandeling van de dossiers. Ik verplaats me enkel met een motor. Ik beveel deze verzekeringsmaatschappij sterk aan. Zeer tevreden van hun diensten. Bedankt aan alle medewerkers !

Agathe P.
Viktor
Metselaar