Motoverzekering 🏍️ | Prijs Vergelijken & Offerte | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen
Seraphin

De motorverzekering
nog nooit zo eenvoudig.

Bescherm uw motor met een 100% digitale verzekering.

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Eenvoudige motorverzekering met Seraphin
Innovaties

Waarom is dit innovatief ?

Eenvoudige verzekeringen

Verzekerd in 3 minuten

Alles 100% digitaal, eenvoudig digitaal via uw telefoon of computer.

Verzekeringen die beschermen

Een verzekering die echt beschermt

Een kwaliteitsvolle verzekering, en à la carte. U kiest de waarborgen die bij u passen.

Snelle verzekeringen

Een reactieve verzekering

80% van de oproepen worden behandeld binnen de minuut ! 100% van de klanten opnieuw gecontacteerd binnen het uur.

Seraphin

Verzekerd in 3 minuten.

Waarom meer betalen als u nog nooit een ongeval heeft gehad ?

Gedaan die lange vragenlijsten: onze verzekering baseert zich op twee criteria - het vermogen van de motor en uw leeftijd. Waarom meer betalen als u nog nooit een ongeval heeft gehad ?

Eenvoudig zoals Seraphin

Bent u al verzekerd? Wij zullen uw huidig contract stopzetten, en een nieuw contract opstellen op de einddatum. Eenvoudig zoals Seraphin

Mijn prijs bekijken

De verzekering die echt beschermt

Kwaliteit en à la carte

Bescherm al uw voertuigen

Bij Seraphin komt veiligheid boven alles. Onze bestuurdersverzekering die u dekt in geval van lichamelijke verwondingen dekt u en de personen op uw adres voor een ongeval in het verkeer (motor, maar ook auto, quad, trotinette en fiets)

Ook in geval van diefstal en materiële schade

Wanneer u een mooie motor heeft, draagt u er zorg voor. Bij Seraphin kan u uw recente motor met een omnium of een small omnium dekken; zowel voor de weg naar het werk als persoonlijke verplaatsingen

Dienst

klantendienst die echt verzekert

Ons team
Snelle schadeaangifte

Schade aangeven in 5 minuten

Leg ons uit wat er gebeurd is in 5 minuten. Wij zullen u snel terugbellen en uitleggen hoe u vergoed zal worden.

Snelle Seraphin klantendienst

Een zeer snelle ondersteuning

Wij zijn beschikbaar van 9u tot 18.30u ! Contacteer ons per telefoon, mail en onze chat, wij zullen met plezier al je vragen beantwoorden !

Good deal

Tot 20% door uw contracten te groeperen

Motorrijders hebben vaak meerdere motors. Waarom de volle prijs van uw verzekering betalen als u maar met een voertuig tegelijkertijd kan rijden? Seraphin maakt u een aanbieding op maat

 • check-shield
  Een gehergroepeerde rechtsbijstand
 • add-square
  Een bestuurdersverzekering voor al uw contracten
 • currency-euro-decrease
  Goedkopere tarieven voor uw andere voertuigen
Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Reactief

Responsieve service, met een toegewijde adviseur en beschikbaarheid. Echt een uitstekende follow-up.

Agathe P.
Agathe P.
Brussel

Snel

Ik was bij mijn papiermakelaar en alles was traag. Bij Seraphin is binnen 24 uur alles geregeld, raad ik aan!

Bruno D.
Bruno D.
Wavre

Beschikbaarheid

Alles is perfect: de beschikbaarheid en efficiëntie van de contactpersoon is uitstekend. Top service!

Etienne B.
Etienne B.
Brussel

Beveilig

Ik ben zeer tevreden over de manier waarop mijn claim werd behandeld en ik heb al mijn contracten bij Seraphin ondergebracht!

Marie Z.
Marie Z.
Luik

In samenwerking met betrouwbare spelers:

Vivium logo

Baloise logo

Goed om te weten

Alles over de
motorverzekering

Heb je een nieuwe moto? Of ben je opzoek naar een goedkopere motoverzekering? Bij Seraphin vind je een motoverzekering op maat. Je kan gratis een simulatie maken en een offerte krijgen. Seraphin geeft, als eerste belgische digitale makelaar, onafhankelijk advies voor al jouw verzekeringen.

 

In dit artikel vind je informatie over:

 • Wat belangrijk is als je een moto gaat verzekeren.
 • Hoe je de moto kan inschrijven.
 • Hoe de prijs van je motoverzekering berekend wordt.
 • Wat de voordelen van een motoverzekering bij Seraphin.

Wat zijn de Voordelen van een Motoverzekering bij Seraphin ?

Seraphin is een verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in motoverzekeringen. Wij hebben de motoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen vergeleken en onderhandelt over de prijs. Omdat Seraphin haar diensten gedigitaliseerd heeft, kan je in enkele klikken de prijs van je motorverzekering berekenen. Dankzij onze samenwerking met enkele gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen kunnen wij u een van de beste motoverzekeringen op de markt aanbieden! Zo kunnen wij de motoverzekeringen personaliseren aan een uitstekende prijs. Als je 30 jaar oud bent kan je bij Seraphin je moto verzekeren voor 250€ ongeacht het merk van je moto of de cilinderinhoud.

Seraphin heeft als eerste belgische digitale makelaar haar diensten gedigitaliseerd. U kan eenvoudig online een simulatie maken en u krijgt een offerte per mail. Je kan de verzekering online afsluiten en zelfs online tekenen! Gedaan met al dat papierwerk!

Welke Motoverzekering kan je Afsluiten ?

Als je een motoverzekering kiest, is het belangrijk te weten wat de verschillende waarborgen inhouden. Je kan ervoor kiezen of je de moto enkel verzekert voor het wettelijke minimum of je jezelf meer wilt indekken met extra waarborgen. Er zijn 5 verschillende waarborgen die voorkomen bij de meest verzekeraars:

 1. De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg betaalt de kosten van de schade die je veroorzaakt aan derden. Dit is de wettelijk verplichte verzekering. Het betaalt echter niet de schade die je zelf oploopt. Je kan vanaf 30 jaar een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering krijgen voor 250€, ongeacht het vermogen van de moto.
 2. De rechtsbijstand: Deze waarborg wordt aangeraden door Seraphin. Ze komt tussen als er een geschil is over de verantwoordelijkheid van een ongeval. Ze zal verschillende kosten betalen zoals de honoraria van advocaten, gerechtskosten enz. Deze waarborg is enorme zekerheid, zeker als de tegenpartij een voertuig is dat ingeschreven staat in het buitenland.
 3. De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder van de moto. Ze komt tussen als er lichamelijke schade is opgelopen na een ongeval. Ze beschermt de bestuurder ook als deze met een ander voertuig rijdt. Zelfs als de bestuurder te voet gaat! En dit al vanaf 80€/jaar
 4. De omnium: Deze waarborg wordt aangeraden voor elke nieuw voertuig. Het dekt de materiële schade aan je moto. Je kan bij Seraphin geen omnium meer afsluiten als je voertuig ouder is dan 5 jaar en je vorige verzekering geen omnium waarborg had. De mini-omnium dekt de materiële schade veroorzaakt door brand, natuurrampen, glasbreuk of een botsing met een dier. Als je een full omnium neemt wordt de mini omnium uitgebreid naar de materiële schade door diefstal, poging tot diefstal of__ schade na een ongeval__ waarvoor jij in fout was.
 5. De bijstand: Deze waarborg vergoedt de kosten als je in panne valt met je moto. Het betaalt de kosten van de pechverhelping of het takelen van het voertuig. Het stelt je gerust als je tijdens je motorrit gestrand raakt op een onbekende plaats.

Wat bepaalt de Prijs van mijn Motoverzekering ?

De prijs voor het verzekeren van je moto is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De leeftijd van de bestuurder.
 • Het risicoprofiel van de bestuurder.
 • De karakteristieken van je motor (uitrusting,cilinderinhouder,enz).
 • De waarborgen die je selecteert.

De meeste verzekeringsmaatschappijen geven een extra korting als je jouw motoverzekeringen combineert bij één verzekeraar. Als je twee motors hebt kan je beide motors bij dezelfde maatschappij verzekeren en genieten van fikse korting. Dit is ook mogelijk als je jouw autoverzekering en motoverzekering combineert bij dezelfde verzekeraar.

Als uw motor een oldtimer is, zijn de tarieven ook anders.

Hoe zit het met Motorfiets en Scooter Verzekering -50cc - Wat te kiezen?

Bij Seraphin hangt de verzekering die wij u aanbieden voornamelijk af van de motorinhoud van uw tweewieler:

 • Als uw motor of scooter een cilinderinhoud heeft van 100 cc of meer, moet u een motorverzekering kiezen.
 • Als u een scooter of motorfiets met een cilinderinhoud van _minder dan 100 cc _wilt verzekeren, moet u een brommerverzekering kiezen.

Ik heb een Motoverzekering: Hoe schrijf ik mijn Moto in ?

Nadat je de moto verzekerd hebt, is het ook belangrijk dat het voertuig ingeschreven wordt. Dit proces van inschrijving is verschillend voor een nieuwe moto.

Als je een nieuwe moto hebt:

 • De garage waar je de moto kocht zal je een aanvraag tot inschrijving (roos formulier) geven
 • Seraphin zal voor jou online je voertuig inschrijven bij de DIV.
 • De nummerplaat en het inschrijvingsbewijs zal door de DIV opgestuurd worden. De meeste garagisten staan ook toe de nummerplaat naar de garage te sturen als je zelf niet in ontvangst kan nemen. Let op! : Bij ontvangst van de nummerplaat zal de postbode van Bpost 30€ cash vragen.

Als je een tweedehands moto hebt:

 • Seraphin zal je twee documenten bezorgen: Een aanvraag tot inschrijving en een certificaat dat je verzekerd bent.
 • Je zal zelf naar de DIV moeten gaan om je voertuig in te schrijven. Vergeet zeker je identiteitskaart en rijbewijs niet mee te nemen. Bij de DIV centra in Brussel moet je een online een afspraak maken. Voor informatie over de DIV-centra buiten Brussel kan je klikken op deze link.
 • Na inschrijving zal je de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs per post ontvangen. Bij ontvangst zal de postbode van Bpost 30€ cash vragen voor de betaling van je nummerplaat.
 

Het is belangrijk de verzekering te kiezen die bij je past. Bij Seraphin kan je online een gratis [simulatie ](https://seraphin.be/nl/motorverzekering/simulatie)maken en een vrijblijvende offerte krijgen. Geniet van het onafhankelijk advies van jouw digitale verzekeringsmakelaar, Seraphin.

3 vragen over de motorverzekering

Wat zijn de waarborgen van motorverzekeringscontract?

Een motorverzekering bestaat in principe uit 5 type waarborgen:

 1. BA Motor: Ze dekt de lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan derden in geval van een ongeval.
 2. Mini-omnium: Ze dekt de schade zoals diefstal, brand, schade aan de voorruit of een botsing met een dier. De full omnium dekt de materiële schade na een ongeval waar voor je in fout bent.
 3. Bestuurdersverzekering: Ze dekt de geleden lichamelijke schade in geval van een ongeval zonder waarvoor je in fout bent of zonder derde partij.
 4. Rechtsbijstand: Ze dekt de juridische kosten in geval van een ongeval, of je nu in fout bent of niet. Het is een onmisbare waarborg voor motorrijders
 5. Bijstand Motor: Ze betaalt de kosten als je in panne valt met de motor of na een ongeval met de motor.

Wat is de goedkoopste motorverzekering?

De goedkoopste motorverzekering bestaat niet, net zoals men niet kan spreken van de beste motorverzekering. De prijs van een motorverzekering is gebaseerd op:

 • Jouw profiel als bestuurder van de motor
 • Jouw leeftijd
 • Je behoeften (de waarborgen die je wilt afsluiten)
 • De karakteristieken van de motor (cilinderinhoud, uitrusting, enz.)

De goedkoopste verzekering voor jou, is niet perse de goedkoopste motorverzekering voor jouw buur of je vriend.

Hoe minder betalen voor een motorverzekering?

Om minder te betalen voor een motorverzekering, is het belangrijk goed je klantenprofiel in te vullen. Wij geven hieronder 6 punten die je zeker moet controleren om de juiste prijs te vinden voor je motorverzekering:

 • Begrijp je profiel en je behoeften. Door de juiste vragen te stellen vind je de verzekering die het best bij je past en waarvoor je het minst moet betalen. Bijvoorbeeld: Ben je een jonge bestuurder, rijd je weinig met de motor?
 • Begrijp de verschillende waarborgen: Mini-omnium, Full omnium, BA Motor, ...
 • Kies voor een jaarlijkse betaling. Dit is meestal goedkoper
 • Profiteer van de uitrusting van je motor. Rijstrookassistentie, antidiefstalsysteem,... Er zijn verschillende elementen die je korting geven op je motorverzekering.
 • Laat je helpen door een digitale makelaar. Om zo goed mogelijk te profiteren van verschillende kortingen, kan je best de experten van Seraphin contacteren. Ze zijn beschikbaar per telefoon en per mail wanneer je wilt. Het is gratis, eenvoudig en efficiënt.
 • Maak een simulatie. De simulator van Seraphin vergelijkt verschillende verzekeringsmaatschappijen volledig transparant om jou te helpen de juiste keuze te maken.

Veiligheid

Klaar om verzekerd te zijn?

Het is gemakkelijk om te beginnen sparen met Seraphin

Offre sans obligation d’achat et sous réserve d'antécédent de sinistre favorable. (*) Certificat d’assurance provisoire transmis sous réserve d'acceptation par la compagnie d'assurance. Après choix d'une offre de votre part et paiement en ligne, vous recevrez votre contrat pour signature ainsi que votre certificat d’assurance provisoire, à condition que vous n'ayez pas été sujet à résiliation pour non-paiement ou fraude dans le passé. Vous pouvez consulter ici les conditions générales du produit.