Volkswagen Verzekering 🚘 | Prijs Berekenen | Seraphin.be
Seraphin
Een offerte verkrijgen

Waar vind ik een Volkswagen Verzekering ?

 • check-circle
  Alles over de Autoverzekering voor je volkswagen
 • check-circle
  Bereken je Autoverzekering in enkele klikken

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Op zoek naar een Autoverzekering voor een Volkswagen ? 🔎 Alle informatie over je Autoverzekering. Maak een Simulatie voor je Volkswagen Verzekering

Heb je zojuist een Volkswagen aangeschaft. Dat is geen slechte keuze. De autobouwer staat bekend voor zijn Duitse kwaliteit. Zoek je een autoverzekering voor je Volkswagen Polo of wil je een Golf GTI verzekeren? Het maakt niet uit welk model of merk je hebt. Seraphin vindt voor elke auto de juiste autoverzekering. Maak een simulatie en vind een Volkswagen verzekering die bij je past.

Hoe maak ik een Simulatie voor een Volkswagen Verzekering ?

Volkswagen biedt zelf verzekeringen aan in samenwerking met Actel (P&V groep). Je kan voor deze verzekering kiezen of een simulatie maken bij verschillende andere verzekeraars op de markt. Zo vind je de verzekering die het best past bij je Volkswagen en je budget.

Met Seraphin kan je in één simulatie de autoverzekeringen berekenen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. Je hoeft slechts 6 vragen te beantwoorden en wij zoeken de autoverzekering voor je Volkswagen. Als je nog wat extra vragen beantwoord kan je zelfs een korting krijgen op je premie.

De VW Verzekering: Hoe wordt mijn Premie Berekend ?

Heb je een andere Volkswagen verzekering berekend dan je vriend, partner,... Dit is normaal. Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen formule om een autoverzekeringspremie te berekenen. In het algemeen hangt de verzekeringspremie af van:

 • Je leeftijd
 • De leeftijd van je Volkswagen
 • Het model en vermogen van je Volkswagen
 • Het aantal kilometers dat je aflegt per jaar
 • Je woonplaats
 • De waarborgen die je wilt afsluiten
 • Je ervaring als bestuurder (Datum behalen definitief rijbewijs en schadeverleden)

De Premie van een Autoverzekering voor een Volkswagen: Enkele Voorbeelden

Om je een idee te geven over de verschillende premies voor een Volkswagen verzekering, hebben we voor jou een simulatie uitgevoerd bij enkele verzekeringsmaatschappijen.

Als voorbeeld gebruiken wij:

 • Een 50 jarige bestuurster
 • Een bonus malus van 0
 • Woonplaats: Waals-Brabant
 • 20.000Km - 30.000Km per jaar
Verzekeraar Model Prijs BA
ING Volkswagen Golf VII - 85 Kw van 20.165 € excl. BTW 246€
Ethias Volkswagen Golf VII - 85 Kw van 20.165 € excl. BTW 347€
Touring Volkswagen Golf VII - 85 Kw van 20.165 € excl. BTW 339 €
Allianz Volkswagen Golf VII - 85 Kw van 20.165 € excl. BTW 329 €
KBC Volkswagen Golf VII - 85 Kw van 20.165 € excl. BTW 363 €
 

Het budget van een autoverzekering speelt een belangrijke rol. Echter is het ook belangrijk de waarborgen van een autoverzekering te vergelijken. Niet elke auto verzekering biedt dezelfde bescherming. Als je een autoverzekering juist wilt vergelijken, moet je ook altijd de waarborgen van een autoverzekering vergelijken en niet enkel de prijs.

Ben je benieuwd naar de premie van jouw Volkswagen verzekering?

Wat zijn de Waarborgen van een VW Verzekering ?

Als je een autoverzekering afsluit, kan je altijd kiezen tussen verschillende waarborgen. Deze waarborgen zijn beschermingen tegen bepaalde risico's. In het algemeen zijn er 5 waarborgen die je kan afsluiten voor een Autoverzekering:

 • De burgerlijke aansprakelijkheid: Deze waarborg is het wettelijk verplicht minimum voor elke auto in België. Het komt tussen voor de schade die je aan derden kan veroorzaken
 • De rechtsbijstand: Deze waarborg beschermt je belangen als bestuurder. Ze komt tussen als er een geschil is over de aansprakelijkheid, voor een minnelijke schikking, voor gerechtskosten, enz.
 • De bestuurdersverzekering: Deze waarborg is een verzekering voor de bestuurder zelf. Ze komt tussen voor de lichamelijke schade die je kan oplopen tijdens het besturen van de Volkswagen.
 • De omnium: Dit is een waarborg voor de materiële schade aan je Volkswagen. De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden twee formules aan. De full omnium die de alle materiële schade dekt aan je auto (bv. als je een ongeval hebt waarvoor je in fout bent). En de mini-omnium die enkel veel voorkomende schade dekt zoals brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en een botsing met een dier.
 • De bijstand: Deze waarborg zal je ondersteunen als je in panne valt. Ze komt tussen voor de pechverhelping en het eventueel takelen van je auto.

De Geschiedenis van Volkswagen

Volkswagen is ontstaan in 1937. De ingenieurs Ferdinand Porsche en Josef Ganz speelden een belangrijke rol in het ontstaan van Volkswagen. Het idee achter ontwerp was een auto te ontwikkelen voor het volk. De auto moest goedkoop zijn, 3 personen kunnen vervoeren en 100Km/u kunnen rijden. In 1940 rolde de eerste auto van de band in de fabriek in Wolfsburg.

Nu is Volkswagen een van de populairste automerken in Europa. Ze staat al jaren in de Top 3 meeste verkochte auto's in België. Het meest verkochte auto model in België in 2019 was een Volkswagen Golf.

 

Volkswagen is een auto met Fuitse kwaliteit. Daarbij hoort een autoverzekering van evenwaardige kwaliteit. Met Seraphin vind je een autoverzekering die volledig bij je past aan een uitstekende prijs. Wil je het ook proberen?

Auteur van het artikel:

Andreas Stryckers
Andreas Stryckers

Verzekeringsexpert

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitsekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

De prijzen, de reactiviteit en de sympathie zijn een plus punt 👍

Agathe P.
Peter
Metselaar