Seraphin
Vraag een offerte

Wat dekt de Belfius Brandverzekering?

 • check-circle
  Alles over de Belfius Brandverzekering
 • check-circle
  Maak een Simulatie voor je Woning in 5 minuten

98%van onze klanten beveelt
ons aan na een schadegeval.

Ben je benieuwd naar de Brandverzekering van Belfius? 🧯 Seraphin legt de woningverzekering uit. Maak een Simulatie voor je Brandverzekering Online!

Zoek je de juiste verzekering voor je woning en weet je niet welke verzekeringsmaatschappij je moet kiezen? De juiste brandverzekering kan je enkel vinden als je de brandverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen vergelijkt. Hiervoor kan je een simulatie maken online of zelf op zoek gaan bij de verschillende verzekeraars.

Om je te helpen in je keuze voor een brandverzekering, hebben onze experts de brandverzekeringen van verschillende verzekeraars bekeken. In dit artikel vind je meer informatie over de brandverzekering van Belfius.

Wat is de Belfius Brandverzekering?

Belfius biedt brandverzekeringen aan voor zowel huurders als eigenaars. Hieronder vind je een bespreking van de basiswaarborgen en uitsluitingen van de Belfius brandverzekering. Deze kan je ook altijd terug vinden in de algemene voorwaarden van het verzekeringsproduct.

De 5 waarborgen van een Belfius Brandverzekering

De brandverzekering van Belfius beschermt je woning tegen 5 risico's:

 • Brand.
 • Overstroming.
 • Storm en natuurrampen.
 • Glasbreuk.
 • Burgerlijke aansprakelijkheid.

De burgerlijk aansprakelijkheid dekt je als de schade aan je woning of meubels schade berokkent aan derden. Daarnaast voorziet Belfius ook enkele andere voordelen:

 • Home assistance: Een slotenmaker als je de sleutels van je woning verliest.
 • Home Computer: Een verzekering als je schade hebt aan de pc in je woning.
 • Onrechtstreekse verliezen: Een vergoeding voor indirecte verliezen na schade.
 • Tijdelijk onderdak: Indien de woning onbewoonbaar is. Dit geldt ook voor je vakantiewoning of het kot van je kind.
 • Home Repair: Een herstellingsdienst voor je woning. U hoeft zelf geen hersteller te zoeken en ook geen geld voor te schieten als je hiervan gebruik maakt.

De Belfius brandverzekering dekt niet enkel je woonplaats maar ook al je andere woningen waar je tijdelijk verblijft of op vakantie gaat. Vergeet deze zeker niet te vermelden als je een Belfius verzekering afsluit.

Naast deze basiswaarborgen kan je ook enkele optionele waarborgen afsluiten tegen:

 • Diefstal.
 • Vandalisme.
 • Bedrijfsschade.

Wat wordt niet gedekt door de Brandverzekering van Belfius?

Zoals elk verzekeringscontract heeft de brandverzekering van Belfius ook enkele uitsluitingen. Belfius zal niet tussen komen voor de schade die te maken heeft met de fabrieksgarantie, jacht, en schikkingen met het Openbaar Ministerie. Daarnaast zal de waarborg diefstal enkel tussenkomen als je voldoende aanwezig bent in je woning. Dit kan je ook terug vinden in het verzekeringscontract.

Wat is de prijs van een Belfius Brandverzekering?

De prijs is afhankelijk van jouw profiel en jouw woning. Hiervoor kan je contact opnemen met Belfius of naar een van hun agentschappen gaan.

De woningverzekering van Belfius heeft ook een franchise. Deze is meestal 245.55€ per schade geval. Hou er wel rekening mee dat dit kan verschillen in jouw verzekeringscontract. Lees altijd de algemene voorwaarden voor je een verzekering afsluit zodat je goed op de hoogte bent.

Met Seraphin kan je online een simulatie maken voor jouw brandverzekering. Wij geven je uitleg over de inhoud van de brandverzekeringen, gaan mee op zoek naar de juiste brandverzekering voor jouw profiel en wij helpen je de brandverzekering af te sluiten.

Wil je een simulatie maken met Seraphin voor jouw brandverzekering?

Hoe kan ik Belfius contacteren?

Als u Belfius wilt contacteren kan u bij een agentschap langsgaan, op de website een contactformulier invullen of bellen op het nummer 02 222 77 37.

Heb je vragen over de brandverzekering? Dan kan je ook altijd contact opnemen met een van de verzekeringsexperts van Seraphin. Zij staan elke dag klaar om jou te helpen. Je kan ons contacteren op [email protected] of 02 808 11 78.

 

De bank-verzekeraar Belfius verzekert ook je woning. Haar basiswaarborgen zijn uitgebreider dan het wettelijk minimum. Je kan een verzekering afsluiten via een van de agentschappen van Belfius. Wil je meer weten over de Brandverzekering met Seraphin? Maak dan een simulatie en ontdek de Brandverzekering.

Auteur van het artikel:

Tanguy Bocquet
Tanguy Bocquet

Verzekeringsexpert bij Seraphin

Getuigenissen

Al meer dan 7000 tevreden klanten

Uitstekend - 4.4 op 5

Google

98% van onze klanten beveelt ons aan na een schadegeval.

Alle beoordelingen

Seraphin

SERAPHIN is de ideale verzekeraar als je geen fan bent van administratie! Dankzij een simulatie verkrijg je snel een voorstel voor 3 verzekeringsproducten met een duidelijke vergelijking. Zonder een papier te !

Agathe P.
Anouk
Apothekeres