FAQ

01

Wat is een makelaar ?

De makelaar is degene die producten zal voorstellen aangepast aan jouw behoeften. Wij zijn niet verbonden aan een bepaalde maatschappij, noch aan haar producten, noch aan haar prijs. Het is dus in alle eerlijkheid dat Seraphin je zal helpen een keuze te maken uit een bijzonder groot assortiment. Wij garanderen een volledige transparantie op alle aangeboden waarborgen zodat je gemakkelijk een keuze kan maken met kennis van zaken.

02

Wat is een digitale makelaar? Wat is het verschil tussen een digitale en een klassieke makelaar?

Met Seraphin gaan we de uitdagingen van de toekomst en de verandering aan. Voor Seraphin zijn de digitale tools er om jou beter te verzekeren, je behoeften te begrijpen, gemakkelijk verzekeringen te vergelijken en transparantie te voorzien bij het aankoopproces. Omdat de hoeveelheid administratieve taken zijn gereduceerd dankzij de automatisatie van de procedures, kan het Seraphin team aan jouw zijde staan om samen met jou te concentreren op de essentiële zaken.

Nu we digitaal zijn, kan je altijd profiteren van de diensten van ons webplatform. Beter nog, als je wenst ons te ontmoeten, kan je een afspraak maken met ons salesteam, om hen te ontmoeten in persoon of via Skype, Whatsapp of facetime!

03

Is Seraphin een verzekeringsmaatschappij ?

Nee. Hoewel bepaalde maatschappijen een netwerk aan agenten of banken gebruiken om hun producten te verkopen aan eenzelfde maatschappij, is Seraphin een verzekeringsmakelaar. Onze experten stellen jouw de producten voor van de partner verzekeringsmaatschappijen. Dankzij deze onafhankelijkheid, zal Seraphin jou het product adviseren dat het best bij jouw behoeften past. Wij zijn voor jou een tussenpersoon, maar vooral een gids in de bijzondere wereld van verzekeringen. Wij blijven aan jouw zijde tijdens de volledige duurtijd van je contracten.

04

Wat garandeert Seraphin ?

Als verzekeringsmakelaar, zijn we in België gecertificeerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Zij reguleert de activiteiten van verzekeringsmakelaars.Als klant profiteer je dus elk moment van een wettelijke bescherming. Wij garanderen je dat wij:

  • Beschikken over de vereiste vakkennis en dat wij beschikken over voldoende financiële middelen om ons beroep uit te oefenen
  • Verzekerd zijn tegen de risico's op vlak van beroepsaansprakelijkheid.
  • Niet deelnemen aan de promotie, de afsluiting of de uitvoering van verzekeringsovereenkomsten die in strijd zijn met de wettelijke en reglementaire bepalingen van de Belgische wet die van algemeen belang geacht worden, en dat wanneer het gaat over verzekeringscontracten met een verzekeringsmaatschappij die niet erkent wordt in België.
  • Niet jouw persoonlijke gegevens verkopen. Je gegevens zijn jouw eigendom. Seraphin gebruikt deze enkel om jou beter te adviseren.

05

Wat onderscheidt jullie van andere websites?

Wij doen alles om het proces te vereenvoudigen en jou een uitstekende verzekeringservaring te bieden. Bepaalde sites zijn duidelijk maar oersaai. Andere zijn aangenaam maar niet volledig. Ons doel is je een platform aan te bieden dat zowel toegankelijk als praktisch is met volledige documentatie. Alles dat door Seraphin ontwikkeld is, is om jou de best mogelijke klantervaring te bieden.

Wij zijn geen verzekeringenvergelijker die zich richt op goedkope aanbiedingen ten koste van waarborgen en een goede dekking.

Als digitale makelaar, willen wij je helpen de verzekering te vinden die past bij jouw behoeften en dit aan een uitstekende prijs. Wij kunnen dit doen want zijn onafhankelijk en aangesloten met de grootste spelers van de verzekeringsmarkt. Met Seraphin profiteer je van alle voordelen van een makelaar terwijl je tegelijkertijd je verzekeringen van thuis uit beheert.

Wij zijn geen directe verzekeraar. Een directe verzekeraar verkoopt zijn producten volledige via het internet en maakt zich kenbaar door aanzienlijke marketingkosten. In dit model heb je niet de mogelijkheid te verifiëren of er andere verzekeringen zijn die beter voldoen aan jouw behoeften, of dat je werkelijk goed verzekerd bent. Bovendien sta je er zo goed als alleen voor bij moeilijkheden, papierwerk en de geschillen als je schade oploopt.

Met Seraphin als digitale makelaar, word je ten allen tijde ondersteund. Wij beheren de administratie en wij vergezellen je van begin tot einde. Wij hebben immers de capaciteit om meer dan 12 maatschappijen te raadplegen om het product te vinden dat voldoet aan jouw behoeften.

06

Is het duurder om een makelaar te hebben ?

Terwijl je werkt met Seraphin en profiteert van de diensten van een makelaar, betaal je dezelfde prijs als dat je zou betalen als bij een directe maatschappij. Bovendien profiteer je van een persoonlijke begeleiding. Het is de gekozen verzekeringsmaatschappij die ons uitbetaald wanneer je een verzekering koopt met Seraphin.

07

Is een directe verzekeraar minder duur in vergelijking met jullie?

Het is vaak dat huidige producten op de Belgische markt de beste dekking voorstellen en aan een voordeligere prijs dan verkocht door directe verzekeraars. Elke situatie is afzonderlijk te analyseren en deze expertisedienst is de troef van Seraphin, dankzij welke wij met jou kunnen zoeken naar welk product jou past.

08

Kunnen jullie me helpen een goedkopere verzekering te verkrijgen?

Als onafhankelijke verzekeringsmakelaar, partner met meer dan een tiental gerenommeerde verzekeraars, is ons doel steeds het goedkoopste tarief te vinden terwijl wij jou de waarborgen verstrekken die je wenst op te nemen. Wist je dat iedere grote verzekeraar profielen bezit van « favoriete klanten » aan wie zij preferentieel tarieven aanbieden? Wij profiteren van verschillen in prijzen tussen spelers om jou een uitstekend aanbod te verstrekken, namelijk diegene die bij jou past. Zo simpel is het.

09

Hoe kiezen jullie de maatschappijen met wie jullie samenwerken?

Wij werken enkel met gerenommeerde en financieel sterke verzekeringsmaatschappijen. De maatschappijen brengen de verzekeringsproducten. Seraphin verstrekt extra advies aan de klanten, een vereenvoudiging van de relaties tussen klanten en verzekeringen evenals een digitalisering en professionalisering van alle stappen van de bemiddeling.

10

Werken jullie met bedrijven en/of particulieren?

Wij werken voor zowel bedrijven als voor particulieren. Onze digitale tools zijn voornamelijk gericht op de particulier maar wij ontwikkelen ook nieuwe tools bestemd voor bedrijven die verlangen te profiteren van onze expertise.

Vindt je niet het antwoord op je vraag ?

Je kunt contact opnemen met de experten van Seraphin, ofwel per mail op [email protected] ofwel online via chat direct op de website. Wij doen ons best je zo snel mogelijk te beantwoorden. Je kan ons ook contacteren per telefoon op +32 78 48 19 85 of een afspraak maken met een van onze experten als je een persoonlijk account wenst aan te maken.

Veiligheid

Klaar om verzekerd te zijn?

Met Seraphin waren je verzekeringen nog nooit zo eenvoudig!

Mijn prijs bekijken