Seraphin | Uw mening en vragen over Seraphin ? Onze antwoorden

FAQ

01

Wat is een makelaar ?

De makelaar is degene die producten zal voorstellen aangepast aan uw behoeften. Wij zijn noch verbonden aan een bepaalde maatschappij, noch aan haar producten, nog aan haar prijs. Het is dus in alle eerlijkheid dat Seraphin u zal helpen een keuze te maken uit een bijzonder groot assortiment. Wij garanderen een volledige transparantie op alle aangeboden waarborgen opdat u gemakkelijk een keuze kan maken met kennis van zaken.

02

Wat is een digitale makelaar? Wat is het verschil met een klassieke makelaar ?

Met Seraphin gaan we de uitdagingen van de toekomst en de verandering aan. Voor Seraphin zijn de digitale tools er om u beter te verzekeren, u behoeften te begrijpen, gemakkelijk verzekeringen te vergelijken, en te weten wat u koopt. Omdat de hoeveelheid administratieve taken zijn gereduceerd dankzij de automatisatie van de procedures, kan het Seraphin team aan uw zijde staan en zich met u concentreren op het essentiële.

Nu we digitaal zijn, kan u altijd profiteren van de diensten van ons web platform. Beter nog, als u wenst ons te ontmoeten, kan u een afspraak maken met ons salesteam, om hen te ontmoeten in persoon of ook met een gesprek via Skype, Whatsapp of facetime !

03

Is Seraphin een verzekeringsmaatschappij ?

Nee. Hoewel bepaalde maatschappijen een netwerk aan agenten of banken gebruiken om hun producten te verkopen aan eenzelfde maatschappij, is Seraphin een verzekeringsmakelaar. Onze experten stellen u de producten van partner verzekeringsmaatschappijen voor in hun naam. Dankzij deze onafhankelijkheid, zal Seraphin u het product adviseren dat het best bij uw behoeften past. Wij zijn voor u een tussenpersoon, maar vooral een gids in de bijzondere wereld van verzekeringen. Wij blijven aan uw zijde tijdens de volledige duurtijd van contracten.

04

Wat garandeert Seraphin ?

Als verzekeringsmakelaar, zijn we in België gecontroleerd door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Zij reguleert de activiteiten van verzekeringsmakelaars. Als klant profiteert u dus elk moment van een wettelijke bescherming. Wij garanderen u dat wij :

  • beschikken over de vereiste vakkennis en dat wij beschikken over voldoende financiële middelen om ons beroep uit te oefenen
  • verzekerd zijn tegen de risico's op vlak van beroepsaansprakelijkheid.
  • Niet deelnemen aan de promotie, de sluiting of de uitvoering van verzekeringsovereenkomsten in strijd met de wettelijke en reglementaire bepalingen volgens de Belgische wet die van algemeen belang geacht worden, en dat wanneer het gaat over verzekeringscontracten met een verzekeringsmaatschappij die niet erkent wordt in België.
  • Niet uw persoonlijke gegevens verkopen. Uw gegevens zijn uw eigendom. Seraphin gebruikt deze enkel om u beter te adviseren.

05

Waarin bent u verschilllend dan andere websites ?

Wij doen alles om te vereenvoudigen en u een excellente verzekeringservaring te bieden. Bepaalde sites zijn duidelijk maar oersaai. Andere zijn aangenaam maar niet volledig. Ons doel is u een platform te bieden dat tegelijk toegankelijk als praktisch en gedocumenteerd is. Alles dat door Seraphin gemaakt is, is om u de best mogelijke klantervaring te bieden.

Wij zijn geen verzekeringenvergelijker die zich richt op goedkope aanbiedingen ten koste van waarborgen en een goede dekking.

Als digitale makelaar, willen wij u helpen de verzekering te zoeken die past bij u behoeften en dit aan een uitstekende prijs. Wij kunnen dit doen want zijn onafhankelijk en aangesloten met de grootste spelers van de verzekeringsmarkt. Met Seraphin profiteert u van alle voordelen van een makelaar terwijl u tegelijkertijd uw verzekeringen van thuis uit beheert.

Wij zijn geen directe makelaar. Een directe verzekeraar verkoopt zijn producten volledige via het internet en maakt zich kenbaar door aanzienlijke marketingkosten. In dit model heeft u niet de mogelijkheid te verifiëren dat er andere verzekeringen zijn die beter uw behoeften konden dekken, of dat u werkelijk goed gedekt bent. Bovendien staat u alleen tegen de moeilijkheden, het papierwerk en de geschillen als schade u heeft.

Met Seraphin als digitale makelaar, wordt u ten allen tijde ondersteund. Wij beheren de administratie en wij vergezellen u van het begin tot het einde van al uw stappen. Wij hebben immers de capaciteit om meer dan 12 maatschappijen te ondervragen om het product te vinden dat past bij uw behoeften.

06

Is het duurder om een makelaar te hebben ?

Terwijl u werkt met Seraphin en profiteert van de diensten van een makelaar, betaalt u dezelfde prijs dan dat u ze alleen koopt, maar u profiteert bovendien van een persoonlijke begeleiding. Het is de gekozen verzekeringsmaatschappij die ons loon betaalt wanneer u een verzekering koopt met Seraphin.

07

Is een directe verzekeraar minder duur in vergelijking met u ?

Het is vaak dat huidige producten op de Belgische markt de beste dekking voorstellen en aan een voordeligere prijs dan verkocht door directe verzekeraars. Elke situatie is afzonderlijk te analyseren en deze expertisedienst is de troef van Seraphin, dankzij welke wij met u kunnen zoeken naar welk product u past.

08

Kan u me helpen goedkoper mijn verzekering te betalen ?

Als onafhankelijke verzekeringsmakelaar, partner met meer dan een tiental gerenommeerde verzekeraars, is ons doel steeds het goedkoopste tarief te vinden terwijl wij u de waarborgen verstrekken die u wilt. Weet u dat iedere grote verzekeraar profielen bezit van « favoriete klanten » aan wie hij preferentieel tarief biedt ? Wij profiteren van verschillen in prijzen tussen spelers om u een uitstekend offer te verstrekken, namelijk diegene die bij u past. Zo simpel is het.

09

Hoe kiest u de maatschappijen met wie u werkt?

Wij werken enkel met gerenommeerde en financieel sterke verzekeringsmaatschappijen. De maatschappijen brengen de verzekeringsproducten. Seraphin verstrekt extra advies aan de klanten, een vereenvoudiging van de relaties tussen klanten en verzekeringen evenals een digitalisering en professionalisering van alle stappen van de bemiddeling.

10

Werkt u met bedrijven en/of particulieren?

Wij werken voor zowel bedrijven als voor particulieren. Onze digitale tools zijn voornamelijk gericht op de particulier maar wij ontwikkelen ook nieuwe tools bestemd voor bedrijven die verlangen te profiteren van onze expertise.

Vindt u niet het antwoord op uw vraag ?

U kan contact nemen met de experten van Seraphin, ofwel per mail op [email protected] ofwel online via chat direct op de website. Wij doen ons best u zo snel mogelijk te antwoorden. U kan ons ook contacteren per telefoon op +32 78 48 19 85 of een afspraak maken met een van onze experten als u wenst een persoonlijk account te maken.

Veiligheid

Klaar om verzekerd te zijn?

Het is gemakkelijk om te beginnen sparen met Seraphin

Mijn prijs bekijken